A mentálhigiéné egy olyan szemléletmód, amely segít megérteni, elfogadni, megőrizni önmagunk és mások lelki egészségét.

A mentális egészség alapvető érték, amely szükséges ahhoz, hogy a személyiségünk kibontakozzon, gazdagodjon, megküzdjön a problémákkal, jobban alkalmazkodjunk a változáshoz. Mindenki életében vannak olyan élethelyzetek, amikor nem tudjuk hogyan tovább.

Úgy gondolom, hogy a lelkünkkel való kapcsolatunk, foglalkozásunk hosszú távú „ befektetés” . Nem rajzolódik ki azonnal, évek hosszú során felépített, lerombolt, újra összerakott „építőjáték

Szeretettel várom azokat, akik megerősítésre vágynak, változás van az életükben, elakadtak, dilemmájuk van. Mi lehet ez?

Pl. Önismeret, önbizalom, női szerepek, bennem élő nő vagy férfi, Én szerepe / fontossága , hivatás, társas kapcsolatok, család, gyermeknevelés, nevelési helyzetek, gyermekeknél pl. szeparációs szorongás,enuresis, encopresis ( bevizelés, beszékelés)

A hozzám fordulók – segítő beszélgetés során – elfogadást, empátiát, lényeg kiemelést, visszacsatolást kaphatnak. Ez a folyamat hozzásegítheti az egyént az előre jutásban önmaga felé, kisimulhatnak a lélekben dúló harcok, mely után tisztábban látja önmagát, helyzetét.

Fontos számomra az én mozgósító erők felszínre hozása, a prevenció, a lelki egészség megőrzése, a testi- lelki egyensúly megtartása, saját működésünk megismerése.

 Ha úgy érzem a beszélgetés során, hogy ez nem a mentálhigiéné kompetenciája, akkor igyekszem további szakembert ajánlani szakpszichológus vagy pszichiáter személyében.

„ Nekem jobban kell vigyáznom magamra, mint másoknak, mert mások sokan vannak, de belőlem csak egy van” (ismeretlen szerző)

Bezzeg Andrea

HÁZIRENDÜNK

ÁRAINK